El nou transport, compartit i intel·ligent, s’adaptarà als itineraris dels viatgers

El servei, que es podrà sol·licitar a través d’una APP desenvolupada per l’start-up Shotl, té com a objectiu donar una alternativa més flexible per millorar la mobilitat local

A partir del dilluns 27 de juliol, l’Ajuntament i Moventia inicien un projecte pilot per posar a prova un nou servei de transport a demanda flexible i intel·ligent que connectarà en temps real passatgers i conductors.

Durant 5 dies una flota de 4 vehicles de 9 places recorreran la ciutat adaptant els seus itineraris a la demanda de les persones usuàries que, prèviament, hagin sol·licitat el servei a través de l’app ‘Carles’.

L’objectiu d’aquesta prova, que serà gratuïta per als usuaris, és estudiar els resultats d’un servei temporal de transport urbà com a complement del transport públic municipal per tal de donar resposta a les noves necessitats de mobilitat de la ciutat.

Entre els dies 27 i 31 de juliol es mesurarà l’impacte de la demanda d’aquest nou servei com a alternativa al vehicle privat. Un cop acabat aquest període, s’analitzaran els resultats per avaluar la possible continuïtat del servei o d’un amb característiques similars.   

Com funciona

Per sol·licitar el nou servei caldrà en primer lloc descarregar l’app ‘Carles’, desenvolupada per l’start-up Shotl i disponible per als sistemes iOS i Android. A través d’aquesta aplicació els ciutadans i ciutadanes hauran d’introduir els detalls del trajecte (origen i final) i reservar el seu seient. Després hauran de desplaçar-se al lloc de recollida (origen del trajecte) i completar el recorregut amb el vehicle.

L’app ‘Carles’, per mitjà d’uns algoritmes, s’encarregarà de distribuir i optimitzar els itineraris i rutes de les furgonetes i d’informar els usuaris sobre els seients disponibles en cada moment.

Horaris

La prova pilot es farà entre el 27 i el 31 de juliol en les següents franges horàries:

  • De dilluns a dijous, de 7:00h a 21:00h
  • Divendres i dissabtes, de 10:00h a 0:00h

El servei comptarà amb xofers experts en transport de passatgers i amb un protocol d’estrictes mesures de seguretat i higiene. Després de cada viatge es desinfectaran els seients i, diàriament, es farà un tractament amb ozó de l’interior dels vehicles i dels filtres d’aire per evitar contagis.

Més informació de la prova pilot https://prova-pilot.gocarles.com/

Lunes, Julio 27, 2020
0