A punt d'iniciar-se la desescalada gradual a França, Moventis presenta el seu pla per a reactivar el transport en el territori de Pays de Montbéliard. El pla es posarà en marxa en la xarxa de évolitY a partir del dilluns 11 de maig de 2020. Aquesta data (dilluns 11 de maig de 2020), la xarxa de transport públic de l'aglomeració de Montbéliard reprendrà el servei al 50% de la seva capacitat. La reactivació total de la xarxa tindrà lloc de manera gradual i en funció de com evolucioni la situació sanitària a França i a la nostra regió.
Els horaris ja estan disponibles en www.evolity.fr. No obstant això, Moventis vol recordar que, a fi d'evitar la propagació de COVID-19, la reactivació gradual dels serveis de transport no ha de suposar l'afluència massiva en les línies de transport. Per tant, es recomana no utilitzar el transport en les hores punta i deixar aquestes franges horàries a les persones que necessitin desplaçar-se als seus centres de treball. Totes les sortides relacionades amb activitats d'oci, compres d'articles de primera necessitat o cites mèdiques es realitzaran preferentment en les hores de menor afluència.
 

Mesures sanitàries reforçades
S'adoptaran les següents mesures de distanciament social a l'interior de cada vehicle i en tots els locals d'accés públic: l'ús de màscara serà obligatori per al passatge; l'entrada es realitzarà prioritàriament per la porta núm. 2 i per les altres portes posteriors en cas de gran afluència; es prohibeix la venda a bord; els bitllets s'adquiriran mitjançant l'aplicació évolitY-*Pass; es respectarà la senyalització a bord dels vehicles i en els locals; es guardarà una distància d'un metre entre cada client/a; un de cada dos seient es posarà fora de servei mitjançant senyals; s'exposaran cartells amb les mesures de protecció bàsiques; els vehicles es desinfectaran diverses vegades al dia. Moventis confia en el civisme i en la responsabilitat de tots perquè aquesta primera fase de desescalada sigui un èxit.

Miércoles, Mayo 13, 2020
0