El conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, acompanyat pel batle de Calvià, Alfonso Rodríguez; el director general de Mobilitat i Transport terrestre, Jaume Mateu, i el director gerent del Consorci de Transports de Mallorca, Maarten Johannes Van Bemmelen, han visitat aquest matí la nova cotxera-gasinera de la flota de busos TIB de Calvià. En la visita també han participat el president de Moventia, Miquel Martí, i altres representants de l’empresa que gestiona la nova concessió del transport públic interurbà de la zona ponent des de principis d’any.

El conseller ha destacat que “aquesta és una de les sis gasineres que hem impulsat amb la nova xarxa TIB a l’illa de Mallorca, i la primera oberta a tota la ciutadania i teixit empresarial”. Pons ha volgut destacar el salt qualitatiu que s’ha fet en la posada en marxa del nou TIB: “cinc anys de feina estan donant bons resultats, una oferta molt competitiva i de millora del transport públic que situa Mallorca a l’avantguarda d’un nou model de mobilitat interubana”.

La cotxera, ubicada al polígon Son Bugadelles, inclou un aparcament amb capacitat per allotjar 42 autobusos, una àrea de rentat, una oficina i una gasinera de càrrega ràpida de gas natural comprimit amb dos carrils de repostatge amb sortidors NGV 1 i NGV2. La gasinera subministra el combustible de gas natural comprimit (GNC) a la flota de busos TIB de Moventis. Pròximament, també s’obrirà al públic, permetent repostar GNC tant a turismes de particulars com a camions, autocars i furgonetes.

Miquel Martí, president de Moventia, ha agraït la col·laboració de l’Administració pública de les Illes Balears, i en particular de l’Ajuntament de Calvià, qui ha posat totes les facilitats per a la posada en marxa de les instal·lacions i el servei en temps rècord. “Aquesta és la segona gasinera que posa en marxa Moventia: la primera a França i ara  a Mallorca, que és la primera a territori espanyol. Aquesta és una aposta clara pel transport públic , la sostenibilitat i la descarbonització”. També ha afegit: “tot i el moment complicat que estem vivint a causa de la situació sanitària, l’equip de Moventis Illes ha fet possible la posada en marxa del servei des del dia 1 de gener, gràcies al seu esforç i a la seva tenacitat, i estem molt satisfets de la demanda registrada aquest mes de gener”.

El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, ha destacat la millora d'un servei tan important per al municipi com és el transport públic, també pel que suposarà el sistema de combustible de gas natural comprimit des del punt de vista de l'impacte ambiental i acústic. Ha incidit, a més, en què l'entrada en funcionament d'aquestes instal·lacions, pel fet d'estar ubicades al centre neuràlgic del municipi, permetran una major eficiència en el servei i també seran un avantatge en un futur per al repostatge d'un altre servei públic com és el del taxi.

La construcció de la gasinera, així com dels ramals dels subministraments del gas, ha estat a càrrec de Redexis. L’empresa del sector energètic  ha construït 5 ramals de distribució per subministrar gas a un total de sis gasineres situades en les bases de diverses empreses concessionàries del servei del TIB a Mallorca, fent viable una flota de 198 autobusos de gas natural comprimit i impulsant d’aquesta manera una mobilitat més sostenible i econòmica. Miguel Mayrata, director de Diversificació de Negoci de Redexis: “Des de Redexis celebrem la posada en marxa d'aquesta gasinera, que suposa continuar impulsant les infraestructures energètiques necessàries perquè tant la flota de Moventis, com els professionals i ciutadans de Mallorca, comptin amb solucions de mobilitat més econòmiques, sostenibles i respectuoses amb el medi ambient”.

A més de la cotxera que avui es presenta, Moventis disposa de dues cotxeres més ubicades al polígon de Son Castelló. Les cotxeres de la concessionària de la zona de ponent acullen un total de 55 vehicles, entre els quals n’hi ha de 12 metres,  articulats, interurbans, microbusos, etc. per adaptar-se a cada tipus de via i servei. D’aquests vehicles, 50 són propulsats per GNC i els 5 restants son elèctrics  híbrids, sent una flota íntegra de nova adquisició amb què el grup es vol anticipar als nous hàbits de mobilitat i, per això, basa la seva oferta en tecnologies innovadores i sostenibles, des de l'àmbit mediambiental i social.

Viernes, Febrero 5, 2021
0