Moventis Sarfa, companyia de mobilitat líder al territori de Girona, ha presentat aquest dilluns juntament amb els ajuntaments de Palamós i Calonge i Sant Antoni un nou autobús més modern i eficient que contribuirà a millorar la qualitat del servei de transport interurbà entre els dos municipis.

 

Es tracta d’un nou vehicle de pis baix que compta amb una capacitat per 60 passatgers. En concret, aquest autobús de la marca ISUZU pot transportar a 21 passatgers asseguts i 39 dempeus, i disposa també d'espai per una cadira de rodes i seients reservats per persones amb discapacitat (PMR).

 

El nou autobús operarà les línies actuals L1-L2 del servei regular de transport interurbanes de bus de Palamós i Calonge i Sant Antoni.

 

Dades tècniques

L’autobús incorporat a la flota de Sarfa compta amb portes de doble fulla per facilitar l'accés i sortida de passatgers, juntament amb totes les mesures necessàries per assegurar el confort i la seguretat dels viatgers.

A més, disposa d'un motor de 186 CV i caixa de canvi Allison, que permet un menor consum de combustible i, per consegüent, una reducció d'emissions de CO₂ a l'atmosfera. Gràcies a això, Sarfa i els ajuntaments de Palamós i Calonge i Sant Antoni oferiran des d'avui un millor servei i més eficient a tots els veïns d’ambós municipis.

 

Presentació oficial

El nou vehicle s’ha presentat aquest dilluns al Passeig de Mar de Palamós i ha comptat amb l’assistència de l’alcalde de Palamós, Lluís Puig; el regidor de Mobilitat de Palamós, Alfons Bartolomé; l’alcalde de Calonge i Sant Antoni, Jordi Soler; el regidor de Mobilitat de Calonge i Sant Antoni, Albert Ros; i Enric Gimeno, gerent de Moventis Sarfa.

El regidor de mobilitat de Calonge i Sant Antoni, Albert Ros, ha assenyalat que “és tracta d’una iniciativa que millorarà el servei entre els dos municipis, fent-lo més eficient i augmentant clarament la seva capacitat”. Ros també ha afegit que “el nou bus permet avançar en  millorar  el servei de transport entre els municipis de Palamós i Calonge i Sant Antoni, i tot el que vagi en la direcció de millorar els serveis en aquest àmbit geogràfic és un encert”.

El regidor de Mobilitat de Palamós, Alfons Bartolomé ha destacat “el treball conjunt que es fa des dels dos ajuntaments veïns per seguir millorant la mobilitat entre els municipis mancomunats, amb apostes com la d’aquest nou bus interurbà, i recordant l’acord que ha permès unificar el servei de taxi”. El regidor ha afegit “la importància d’impulsar propostes com la d’aquest nou autobús, que segueixen millorant aquesta connexió entre els dos nuclis, que en alguns casos són imprescindibles, fent referència a la necessitat d’assegurar un còmode accés dels usuaris fins a l’Hospital de Palamós”.

Lunes, Diciembre 19, 2022
0