MWC 2019 en Barcelona

La Fira se celebrarà entre el 25 al 28 de febrer de 2019, de dilluns a dijous, però segur que el cap de setmana anterior, i posterior, la ciutat està plena de gent, relacionada per l'un o l'altre motiu amb l'esdeveniment.

La GMSA, patronal mundial de la indústria del mòbil, va anunciar el Congrés l'1 de Març de 2018, i de fet, té contracte amb la ciutat comtal fins a 2023, sense que la situació d'inestabilitat política a Catalunya hagi estat obstacle. Ja en aquesta data hi havia moltes empreses xineses que havien reservat centenars d'habitacions d'hotel per a la pròxima edició.

En quant a xifres, es pretén aconseguir el rècord aconseguit l'any passat de 108.000 visitants.

El més nou en mòbils que veurem a Barcelona

Les companyies telefòniques faran el llançament dels seus nous productes pocs dies abans, durant o després de la Fira.

Es comenta si veurem en el catàleg de Samsung les pantalles flexibles o si seguirà la tendència de la presència de cambres en els telèfons intel·ligents. Respecte a Android, sembla que la seva versió 9 predominarà els terminals a principis de 2019.

Concretament, aquests seran els móvils que ens podrem trobar:

Samsung Galaxy S10

La versió Galaxy S10 Lite podria ser una novetat, amb 6 gigues de ram i processador QualcommSnapdragon 855. 

Els Galaxy S10 i S10+ podrien introduir entre 3 i 4 sensors d'imatge en la seva part posterior. També podrien tenir sensor de petjades. I podria haver-hi un Galaxy amb pantalla plegable i amb bateria de 6000 mAh.

Huawei P30

Hi ha rumors que el nou terminal podria tenir fins a 3 càmeres posteriors i 2 en la seva part frontal. I també es parla que un model en versió Pro tindria una memòria ram de 12 gigues i incorporaria funcions de molta potència. Alguna cosa així com una manera millorada per a utilitzar-lo com un ordinador?
Continuaria tenint panell OLED, lleugerament corbat en les vores, sense connector per a auriculars, com el Huawei P20 i resistència a l'aigua

Sony Xperia ZX4

Probablement és el mòbil amb el sistema Android més potent de l'actualitat, encara que usarà el microprocessador Qualcomm Snapdragon 855 i 3 gigues de memòria ram.

La pantalla, de 6,5 polzades, lector de petjades en el botó d'encès lateral i 3 càmares en la part posterior, són suficients antecedents positius. Veurem si Sony compleix les expectatives i llança un dels millors mòbils del món.

Nokia 9

Un vídeo que s'ha filtrat ens ha fet pensar que podria tenir 5 càmeres, fla led i sensor en la part posterior. El més destacat és que el panell de pantalla podria tenir una grandària de 6” i una resolució 2k. El seu nom final podria ser Nokia 9 PureView amb sistema operatiu Android One en la seva versió 9.0.

Xiaomi Mi 9

Amb el nom de Xiaomi Cepheus, han aparegut les característiques del qual podria ser el nou terminal de l'empresa xinesa. Seria un model d'alta gamma. Amb el processador més utilitzat aquest any: el Snapdragon 855, i una memòria ram de 6g.

6,4 polzades és la grandària de la pantalla, amb un panell AMOLED i una resolució Full HD+
La bateria també podria tenir una capacitat espectacular de 3500 mAh amb càrrega ràpida
L'única cosa negativa és que potser aquest terminal podria arribar a Espanya a meitat d'any.

Innovació de pròxima generació

En el MWC 2019 la innovació es mira des de diversos punts de vista, no només pensant en aquella que és impulsada per les empreses, sinó també en la qual s'incuba o apareix en entitats no comercials, com a universitats, agències governamentals, associacions i fòrums, i instituts de recerca públics i privats. En aquest context, el Congrés tracta de connectar a “pensadors similars” per a ajudar a accelerar la innovació.

Seguint la web del MWC 2019, ens trobem amb una pàgina anomenada Innovació en les pròximes generacions.

Hem intentat aprofundir en els 3 apartats que cita: l'espectre electromagnètic, el grafè i el concurs de vídeos Mobile World Scholar.

Coexistència en l'espectre electromagnètic

En aquest sentit, DARPA, l'Agència de Projectes de Recerca Avançada de la Defensa dels EUA té com a objectiu garantir que el nombre cada vegada major de dispositius sense fils militars i civils tingui accés complet a l'espectre electromagnètic cada vegada més abarrotat.

En aquesta competència d'aprenentatge automàtic per primera vegada en la seva classe, els competidors tornaran a imaginar noves estratègies d'accés a l'espectre en les quals les xarxes de radi col·laboren de forma autònoma per a determinar dinàmicament com s'ha d'utilitzar l'espectre de radiofreqüència (RF) moment a moment, evitant interferències i aprofitant les oportunitats. Els equips de SC2 desenvoluparan aquestes capacitats innovadores aprofitant els avanços recents en intel·ligència artificial (IA) i aprenentatge automàtic, i les capacitats d'expansió de les ràdios definides per programari.

L'equip el disseny del qual de ràdio obtingui de manera més de confiança una comunicació reeixida en presència d'altres ràdios competidores podria guanyar fins a $ 3,500,000.

Aquest últim desafiament patrocinat és la primera competició col·laborativa d'intel·ligència de màquines per a superar l'escassetat en l'espectre de radiofreqüència (RF). SC2 té com a objectiu garantir que el nombre cada vegada major de dispositius sense fils pugui coexistir i operar en l'espectre electromagnètic cada vegada més saturat. En SC2, els competidors reimaginan un nou paradigma sense fil més eficient en el qual les xarxes de radi col·laboren de forma autònoma per a determinar dinàmicament com s'ha d'usar l'espectre moment a moment. L'equip el disseny del qual de radi col·laboratiu aconsegueix de manera més de confiança una comunicació reeixida en presència d'altres ràdios competidores pot guanyar fins a $ 3,500,000 durant la vida de la competència!

En l'anterior vídeo, Eric Starkloff i Paul Tilghmandiscuteixen els desafiaments de la coexistència espectral i com DARPA va llançar un nou programa anomenat Spectrum CollaborationChallenge per a encoratjar als equips a desenvolupar xarxes de ràdio que puguin col·laborar de manera autònoma per a prosperar sense l'assignació d'espectre. Com a part d'això, DARPA va crear un espai de proves anomenat "Coliseu" per a emular desenes de milers de possibles interaccions entre centenars de dispositius de comunicació sense fils en temps real, utilitzant USRPs de NI i blades ATCA.

El futur del grafè

El pavelló de grafè torna a MWC Barcelona per quart any, amb socis d'exhibició de tota Europa, mostrant idees interessants per a aprofitar els beneficis del grafè en noves aplicacions.

Descobreix el desenvolupament de la fabricació de grafè a gran escala i l'avantguarda de les noves tecnologies, amb demostracions interactives que mostren el que aquest nou material pot fer en sensors, IoT, salut, dades i energia.

En aquest vídeo, Andrea C. Ferrari, oficial científic i tecnològic, explica que el grafè té moltes oportunitats per a les aplicacions mòbils, tant en termes de baix consum d'energia com en termes d'operació d'amplada de banda, flexibilitat i subministrament d'energia per a dispositius. 

El grafè i els materials 2D són inherentment bidimensionals, la qual cosa significa que tenen major superfície i no volum, així que tot el que succeeix en la més propera proximitat afectarà a totes les propietats de la matèria, no només a la superfície.

El grafè i els semiconductors 2D tenen realment una resposta elèctrica forta a tot el que succeeix, tots els camps, càrregues i impureses, així que és la classe de material de construcció idoni per a , per exemple, ser agregat al ciment i al formigó.

Mobile World Scholar Challenge

El Mobile World Scholar Challenge és un concurs basat en proposar vídeos que descobreixin i destaquin noves tecnologies innovadores desenvolupades en Universitats de tot el món.

En MWC19 Barcelona, la reunió més gran i important per a la indústria mòbil en el món, es busca constantment mostrar idees d'avantguarda preparades per a impactar en el món mòbil.

Mobile World Scholar Challenge va debutar en MWC18, destacant idees noves i impactants de les comunitats acadèmiques i de recerca de tot el món. Pots veure els guanyadors de l'any passat aquí .

El Mobile World Scholar Challenge d'aquest any serà encara millor, incloent un gran premi de £ 10,000! 

Igual que l'any passat, estem buscant vídeos d'alta qualitat, de format curt, de no més de 3 minuts de durada, que promoguin "la ciència", així com els "casos d'ús" potencials relacionats amb la seva recerca. Com més aplicable sigui al mòbil, millor. Les innovacions de gran interès per al desafiament d'aquest any inclouen

  • Impresió 4D
  • Software d'Inteligència Artificial (AI)
  • Aprenentatge automàtic
  • Aprenentatge profund
  • Inteligència Artificial (AI) Robòtica
  • Blockchain (exc. Monedas digitales)
  • Bessó digital
  • Dispositivos mecànics optoelectrònics híbrids a escala nano
  • Mapatge (micro ubicacions interiors, mapes 3D profunds, moviment autònom
  • Material Science amb aplicaciones en Battery Tech, pantalles, sensors, millora de xips, dispositius, camins inductius, antenes, mastelers, etc.
  • Eficiencia de xarxa, incloses reduccions de costos, conectivitat de baix cost
  • Enginyeria Neuromórfica Interfície de Computadora Cerebral, Projecte Cervell Humà
  • Moment angular òptim (per exemple, llum torta)
  • Lliurament de contingut optimizat
  • Computació quàntica (per exemple, Onda D)
  • Espectre de ràdio (per exemple, eficiències)
  • Seguretat y protecció de dades
  • Ciutat intel·ligent
  • Ropa intel·ligent
  • Displays volumètrics y hologràfics.

El nostre jurat triarà a cinc finalistes que seran reconeguts com "Mobile World Scholars"Anunciarem el guanyador del Gran Premi de £ 10,000 en el lloc en MWC19 Barcelona.

dc., 01/23/2019
0