Júlia Farré, directora de desenvolupament de negoci de Moventis, ha representat a la companyia de manera telemàtica en la tertúlia ‘La mobilitat urbana com un negoci’. A través d'un vídeo, ha compartit la visió de Moventis sobre els desafiaments que enfronta el sector de la mobilitat en els pròxims anys, posant un èmfasi especial en la sostenibilitat mediambiental.

Farré ha destacat dos eixos estratègics en els quals Moventis està treballant: “una planificació eficient de les xarxes de transport públic i la inversió en infraestructures”. En aquest sentit, ha emfatitzat la necessitat de col·laboració amb les Administracions, a nivell local, autonòmic i estatal, “per aconseguir un impacte més significatiu i efectiu”.

La directora de desenvolupament de negoci també ha ressaltat el paper crucial que exerceixen els operadors privats en la gestió de la mobilitat. Com a exemple, ha compartit amb els assistents el cas d'èxit que Moventis està duent a terme des de fa sis anys en Pays de Montbéliard, subratllant com l'operador pot influir estratègicament en l'ordenació de la mobilitat, aspirant a convertir-se en un actor multimodal amb una visió més àmplia i transversal.

Farré ha posat de rellevància també la importància d'incrementar l'ús del transport públic en àrees més enllà dels nuclis urbans, on la quota de mercat ja és alta. S'ha referit a les primeres i segones corones de les ciutats, “on la utilització del transport públic a vegades està per sota del 30%”, i ha destacat la necessitat d'abordar aquest desafiament.

Un dels punts centrals de la intervenció ha estat el compromís de Moventis amb la descarbonització de la seva flota de vehicles. Júlia Farré ha compartit que aquest objectiu és la principal prioritat de la companyia en aquest moment i ha revelat que en els últims tres anys, el grup ha invertit més de 120 milions d'euros. Aquesta inversió no sols s'ha destinat a l'adquisició de vehicles amb baixes emissions, sinó també al desenvolupament de noves energies, com el biometà, reafirmant així el compromís de Moventis amb la innovació i la sostenibilitat en el sector del transport de viatgers per carretera.

dimecres, novembre 29, 2023
0