La jornada nacional d'enginyeria municipal que va plantejar els avanços tecnològics com a elements clau de la transformació urbana de les ciutats, va tenir lloc dimarts passat, 28 de novembre, en format virtual.

L'objectiu d'aquesta nova edició del Congrés Nacional d'Enginyeria Municipal va ser el de posar sobre la taula diverses qüestions rellevants sobre l'aplicació de les noves eines tecnològiques a diversos nivells urbans, com és la mobilitat, l'energia, el manteniment de la ciutat per al benestar dels ciutadans, entre altres aspectes.

Un dels primers punts a tractar en el programa del congrés va ser El paper de les noves tecnologies de gestió cap a la mobilitat, en el qual va intervenir l'expert de Moventis, mitjançant una ponència virtual titulada: Transport urbà de Pamplona - experiència pionera per a la transició energètica de la mobilitat urbana.

En aquest sentit, Ramiro Pigem, responsable de licitacions de Moventis, va iniciar el seu parlament exposant el següent: “Un dels casos d'èxit de sostenibilitat mediambiental de la vertical de mobilitat col·lectiva del grup Moventia és el procés de descarbonització de flota duta a terme en el transport urbà de Pamplona, des de l'any 2011 per Transports Ciutat Comtal (TCC), filial del grup Moventis”.

L'expert va prosseguir argumentant que “aquesta concessió transporta més de 42 milions de passatgers anualment i compta amb una flota de 160 autobusos. Durant la renovació de flota desenvolupada progressivament durant els últims 12 anys, s'han introduït, en alguns casos de manera pionera a nivell nacional i europeu, noves tecnologies com són els vehicles elèctrics, híbrids i propulsats per gas natural, fet que ha portat a una significativa reducció de la petjada de carboni del 28%. Pel que Ramiro Pigem va culminar la seva intervenció apostant per la mobilitat ambientalment eficient: aquesta operativa té l'ambiciós objectiu de ser completament neutra en carboni l'any 2030”.

La participació de Moventis en el CIM2023 va suposar una gran oportunitat de projecció de la transició energètica de la mobilitat urbana integrada en el transport urbà de Pamplona, operat per TCC.

Per a la companyia és un factor clau ser present en projectes de caràcter professional, com ha estat el congrés de l'enginyeria civil de l'àmbit local, que plantegen les necessitats i els nous reptes a les ciutats des d'un punt de vista innovador.

dijous, novembre 30, 2023
0