Presentación bus eléctrico Parc Alba

L'autobús, operat per la divisió de mobilitat col·lectiva de Moventia, contribuirà a la descarbonització del territori.

Moventis es converteix en un agent de canvi mediambiental a Bellaterra. Des del 12 de juny, la divisió de mobilitat col·lectiva de Moventia operarà un nou autobús elèctric que connectarà l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) de Bellaterra amb el parc de l’Alba a Cerdanyola.

La presentació d'aquest nou servei, que contribuirà a la iniciativa de descarbonització del territori, s'ha dut a terme el 9 de juny als voltants de l'estació d'FGC.

El conseller de Territori, Juli Fernàndez i Olivares; el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Toni Segarra i Barreto; el vicepresident de Moventia i CEO de Moventis, Josep Maria Martí, el president del EMD de Bellaterra, Ramon Andreu i l'alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carles Cordón, han estat els representants que han encapçalat la presentació. També han assistit a la visita el director general de Transports i Mobilitat, Oriol Martori Gallissà; el director d'FGC Operadora, Oriol Juncadella i Fortuny, i el director del parc de l’Alba, Pere Solà, entre altres autoritats.

La presentació de l'autobús, de la marca Karsan i operat per Moventis, ha sorprés els assistents per les seves característiques innovadores i eficients a nivell mediambiental. El vehicle té una longitud de 8,3 metres, compta amb una capacitat per a 43 persones usuàries, és accessible i el seu consum és de 75 kWh per cada 100 km. La càrrega nocturna de les bateries es realitzarà a les cotxeres de l'empresa operadora.

L'autobús elèctric que operarà des d'ara la divisió de mobilitat col·lectiva de Moventia satisfarà una demanda de 24.000 viatges anuals i afavorirà el desplaçament sostenible de les persones que treballen en aquest parc científic i tecnològic mitjançant l'ús del transport públic, en aquest cas amb la intermodalitat entre bus i tren.

L'operació per part de Moventis contribuirà al propòsit del departament de Territori i d'FGC, que executa un ambiciós pla de renovació amb autobusos elèctrics la flota de les set línies interurbanes que actualment connecten estacions d'FGC amb nuclis urbans i industrials pròxims, convertint-se en les primeres set línies interurbanes 100% elèctriques de la Generalitat.

Aquesta no és la primera acció que duen a terme de manera conjunta l'administració i les operadores. El mes de març passat es va renovar amb autobusos elèctrics, operats per Moventis, la línia que enllaça l'estació de Sant Joan d'FGC amb el Polígon Can Sant Joan.

La contribució en la iniciativa de descarbonització per part de Moventis s'alinea amb els principis de sostenibilitat que lidera Moventia. El grup de mobilitat està compromès amb el medi ambient i duu a terme plans i accions a través de les quals proporciona una mobilitat sostenible i amable amb els territoris en els quals opera.

divendres, juny 9, 2023
0