Sant Cugat és una de les primeres ciutats catalanes en incorporar un autobús completament elèctric en el servei de transport públic municipal. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha presentat aquest vehicle, que ja ha començat a donar servei a la ciutadania. Paral·lelament, també s'han presentat dos nous autobusos híbrids així com un minibus de baixa emissió de gasos contaminants (model EURO VI).

L'acte de presentació d'aquests quatre autobusos ha comptat amb la presència de Miquel Martí, president del Grup Moventia (operador del transport urbà de Sant Cugat); Damià Calvet, tinent d'alcalde d'Urbanisme, Mobilitat i Habitatge; Joan Puigdomènech, regidor de Medi Ambient; i representants de les marques subministradores dels vehicles.

L'alcaldessa ha destacat que l'adquisició d'aquests autobusos "referma de nou l'aposta de l'Ajuntament per promoure una mobilitat sostenible i respectuosa amb l'entorn". En aquest sentit, Mercè Conesa ha subratllat que "l'ús del vehicle elèctric contribueix  a millorar la qualitat de l'aire. De fet, calculem que amb l'adquisició d'aquests quatre vehicles deixarem d'emetre 143 tones de CO2 cada any. D'aquesta manera, també, fem una aportació a la lluita contra el canvi climàtic a la qual, com a Ajuntament, hi estem compromesos". 

D'altra banda, el president del grup Moventia, Miquel Martí, ha assenyalat "el compromís del grup amb la societat, el país, el medi ambient i la mobilitat en transport públic. Des de Moventia ens preocupem per oferir als nostres usuaris un servei de qualitat i sostenible i compromès amb el medi ambient, incorporant a la flota els autobusos i motors d'última generació en requisits mediambientals i complint amb la normativa europea".

dijous, abril 14, 2016
0