Begur hacer renderismo

Ruta per tots els racons de Begur

Viatjar a Begur, el paradís per a viure'l avui. Begur és un dels municipis més bells de la Comarca del Baix Empordà, a Girona. Aquí pots trobar les teves vacances ideals, on pots realitzar senderisme, observant i deixant-te absorbir per aquest paisatge tan característic de la Costa Brava o simplement passar el dia a la platja.

Begur combina penya-segats molt pronunciats amb roques salvatges, amb muntanyes de profusa vegetació i unes platges i cales amb aigües cristal·lines amb fons submarins de gran bellesa. I el millor és que no necessitem tenir cotxe particular, podem anar a Begur amb autobús.

Aquest és el nostre pla de ruta:

Senderisme amb rutes Begur

Per a aquells que volen viure la naturalesa pas a pas us recomano dues rutes de molt baixa dificultat perquè ningú pugui deixar de fer-la.

Quines són les millors rutes

  • De Begur a Sa Estudiantina pel Camí vell. aquesta ruta es pot fer en família ja que la seva dificultat és baixa. El recorregut és de poc més de dos quilòmetres, amb una durada d'al voltant d'uns 45 minuts. Aquest camí, que fa algun temps era la sendera utilitzada pels veïns de Begur per a anar fins a la preciosa cala de Sa Estudiantina. El camí segueix en direcció nord i arriba a una altra cala més petita i amb un encant especial pel fet que està formada per roques com és la cala d'Aiguafreda.
  • Ruta de Begur a Sa Riera pel camí de l'Aigua. Aquest trajecte recorre una distància de dos quilòmetres i mig, que podem fer en poc més de mitja hora. Tot el camí discorre paral·lel, al rierol, ens trobarem amb el parc de l'Arbreda, un conjunt format per: una deu, un safareig i un pou, patrimoni vinculat a la cultura de l'aigua. Seguirem el camí fins a arribar al molí del Mas Mató, un conjunt compost pel molí i una construcció utilitzada per a acumular l'aigua que prové de la Font de la Pera. Seguim aquesta ruta fins a acabar a la platja de Sa Riera.

Les platges i Cales de Begur

Podem trobar vuit boniques cales prop de Begur, segons reconeix el propi Ayuntament de la localitat. El conjunt de platges i cales de Begur formen una gran varietat de paisatges i un entorn per al bany, en el Mar Mediterrani, inigualables. Totes són totalment diferents entre elles pel fet que cadascuna té les seves pròpies característiques geogràfiques que les fan úniques.

Quines són les millors platges de Begur

  • Cala de Sa Estudiantina. una de les cales més conegudes i de major prestigi del litoral de Begur, continua mantenint aquest pintoresc aire d'antic poble pescador. Allí pots banyar-te tranquil·lament ja que està protegida per la Punta d’És Plom
  • Platja del Racó. És una de les platges extensa de Begur i des d'ella es pot observar les precioses Illes Medas.
  • Cala d'Aiguafreda. cala minúscula platja que disposa d'un moll per a atracar les embarcacions. Està envoltada d'una zona de pins, amb un parell de taules. La cala també compta amb un quiosquet playero.
  • Platja Illa Vermella. Us recomano anar a totes, però està és una de les meves favorites; si hi ha una platja que crida l'atenció és: Cala de Illa Vermella. Aquesta platja és una preciosa i atraient, que destaca per la seva grandària i gran bellesa i per l'enorme roca vermellosa situada en el centre, que dóna nom a aquesta cala. A aquesta platja s'arriba agafant un d'aquests camins de ronda des de la Platja del Racó.
  • Platja d’ Aiguablava. Aquesta cala rep el nom de “aigua blava” perquè el to de les roques i el de vegetació que l'envolten es reflecteixen sobre les seves aigües color turquesa que intensifiquen el color blau clar amb reflexos en tons de verd.
  • Cala Sa Riera. El nom de Sa Riera és pel fet que per allí baixa aigua fins a arribar al mar.
  • Cala S’Eixugador. a Aquesta playita s'accedeix per una zona rocosa i el fons marí acull un gran nombre de peixos i vida marina, per això és molt convenient per als afeccionats al tub respirador.
  • Platja Fonda. A aquesta platja és una mica difícil d'accedir ja que per a arribar a ella s'ha de descendir per una empinada escala, sense passamans, una mica estreta en alguns trams. Però val la pena anar fins allí.

Com arribar a Begur amb autobús

Una de les millors formes de conèixer la nostra geografia i sobretot la Costa Brava és utilitzant el transport col·lectiu, és a dir, viatjar amb autobús.

En aquest cas anar des de Barcelona a Begur en bus és molt senzill. L'empresa Moventis Sarfa, disposa d'una Línia regular des de Barcelona. És la Línia 1, que va des de l'Aeroport, també la pots agafar en la Estació del Nord, per a arribar amb tota les comoditats en un dels autobusos més moderns.

Si vols conèixer llocs amb una bellesa singular als quals arribar amb autobús et recomano visitis el blog de Moventis.

dv., 08/24/2018
0
new tags: