Torroella de Montgri, playas

Viatjar a l'altra Costa Brava

En aquesta ocasió l'autobús ens porta a l'Estació d'autobusos de Torroella de Montgrí, Girona, a la comarca del Baix Empordà. Torroella és un dels pobles menys coneguts de la Costa brava, però que guarda grans tresors que descobrir, sobretot per la bellesa dels seus paisatges.

El nostre pla de viatge inclou:

La cultura i la festa de Torroella de Montgrí

Les festes d'un poble ens mostren la seva cultura a través de les tradicions més arrelades i lúdiques. Per això, el millor de visitar aquest poble és participar de les seves festes patronals. Observar com les seves gents ballen la Sardana.

Unes de les activitats més atractives organitzades per a les festes són els seus festivals de música i per què no, també són dignes de veure les processons religioses marineres de Torroella de Montgrí.

Una altra forma de passar-ho bé, coneixent les gents i el lloc que visitem, és a través de les seves pintures i escultures. Torroella és terra d'artistes que han deixat la seva petjada en diferents establiments i museus de la localitat com: Fundació Vila Casas, Fundació Mascort, Michael Dunev Art Projects, Atrium Roca Sans i Traç d’Art (en l’Estartit) i en espais municipals com la Capella de Sant Antoni a Torroella i la Sala d'Exposicions del EMD.

Patrimoni monumental, les pedres són el nostre passat

A Torroella de Montgrí podem visitar diferents racons emblemàtics, que han sobreviscut i perduraran al llarg dels anys, per a recordar-nos el pas de diferents cultures al llarg dels segles. Et recomano alguns d'aquests monuments on la pedra ens revela l'esplendor del passat en aquesta comarca.

  • Palau El Mirador. És el castell de la vila. Es vincula amb els senyors feudals de Torroella, on es diu que van estar diferents comarques de la Corona d'Aragó de visita. En l'actualitat és un Hotel.
  • Església de Sant Genís. És un temple preciós amb arquitectura gòtica, construït en el segle XIV.
  • Muralles. encara queden restes de la muralla que antigament envoltava a aquesta vila. Es conserva el Portal de Santa Caterina, en el nord del barri antic, just darrere de l'Església de Sant Genís.
  • Torre Brúixes. A l'oest del portal, també es conserva una torre de la muralla, que rep el nom de Torre les bruixes, gràcies a una llegenda local.

Prop de Torroella també pots visitar:

  • Castillo del Montgrí, d'origen medieval.
  • Cau del Duc, una cova natural on s'han trobat evidències d'ocupació per poblacions prehistòriques.
  • Els 'eixarts, els murs que separen cultius
  • Ermita de Santa María de Càrcer (o dels Masos)
  • Torre Moratxa. Torre construïda com a element defensiu contra les incursions dels pirates.

Parc Natural El Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter

Torroella forma part del parc natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter, declarat per llei en el 2010, per a protecció dels tres espais que conformen el parc natural:

  • El Macizo del Montgrí
  • Las Illes Medes
  • El Baix Ter

La llei declara també com a reserva natural parcial l'àmbit marí al voltant de les Illes Medes donant lloc a la Reserva Natural Parcial.

Us recomano agafar una visita guiada perquè us mostrin les meravelles de les tres zones. Personalment les Illes Medes em van enamorar.

L'Estartit, les millors platges

Com no podia faltar en el nostre viatge a la Costa Brava ens trobem amb les millors platges amb aigües tranquil·les i de sorra fina sota els majestuosos penya-segats.

Una vegada que ens trobem en l’Estartit només hem de triar quin tipus de platja volem gaudir, ja que podem triar entre una platja gran o les calitas petites que estan per tota la Costa del Montgrí. Aquests són els noms de les platges i cales que pertanyen a aquest municipi:

  • Cala Calella
  • Mas Pinell
  • Cala Ferriol
  • Platja Gran De L’estartit
  • Cala Montgó
  • la Pedrosa

Com arribar a Torroella de Montgrí amb autobús?

Anar amb autobús des de Barcelona a Torroella de Montgrí per a descobrir una altra Costa Brava és fàcil. Només has d'agafar la línia 1 d'autobusos de l'empresa de transports col·lectius Moventis Sarfa

Aquesta línia cobreix el trajecte des de l'Aeroport de Barcelona fins a la Bisbal D'emporda, Girona. La primera parada la tens en l'Aeroport de Barcelona, en les sortides de les Terminals un i dues.

Pots optar per pujar-te en la parada que aquesta línia d'autobús té en la Estacio del Nord; en poques hores estaràs en l'estació d'autobusos de Torroella de Montgrí, preparat per a conèixer les seves platges, les Illes Medes i tot aquest patrimoni cultural que amaga racons d'una bellesa espectacular.

Pots utilitzar la nostra App per a conèixer millor els trajectes i horaris

Atreveix-te a viatjar a tots els racons de la Costa Brava amb autobús! Tota la comoditat i sense necessitat d'utilitzar el cotxe particular!

dc., 08/15/2018
0
new tags: