Visita a la monumental Girona

En aquesta ocasió ens visitarem la ciutat de Girona i tots els seus monuments. Fer una passejada pels seus carrers i observar el seu patrimoni monumental ens permet recordar els més de dos mil anys d'història que han deixat la seva petjada en aquesta ciutat. Els Monuments de Girona són història viva que encara conserven una gran riquesa arquitectònica i paisatgística.

Girona, dos mil años de historia gerundense

Només amb admirar els diferents monuments i restes arquitectòniques podem fer-nos una idea de la història de Girona i les gents que la van habitar al llarg dels segles.

El recorregut per la ciutat de Girona és un recorregut per més de dos mil anys d'història gironina. Podem admirar el llegat que ens han deixat diferents cultures, religions i pobles assentats en aquesta històrica ciutat de Girona.

Monuments emblemàtics de Girona


En el viatge a aquesta ciutat ens trobem recintes emmurallats d'època dels romans, la jueria, monuments d'estil romànic, gòtics, barrocs i les construccions més recents d'estil novecentista i modern.

La Força Vella

El casco antiguo de la actual Girona era La Força Vella de la Gerunda romana.

A Girona es conserven vestigis del mateix moment que va ser fundada amb el nom de Gerunda pels romans en el segle I abans de Crist. Els romans per a protegir a Gerunda la van emmurallar i restes d'aquesta muralla es poden apreciar en l'actualitat.

La primera muralla romana va sofrir diverses ampliacions que van aportar diferents pobles amb el pas dels segles. Per això, tenim trams on s'aprecia la muralla carolíngia, de l'època de Carlo Magne i altres trams trepitgem muralla medieval, i el millor és les diferents torres.

Catedral de Girona

La catedral construïda entre els segles XI i XVIII, està situada en la Força Vella. En aquesta catedral s'aprecien diferents estils arquitectònics, depenent del segle de la seva construcció.

  • El Claustre i la Torre de Carlemany són del romànic.
  • La nau principal de la catedral és gòtica.
  • Façana i escalinata d'estil

Monestir de Sant Pere de Galligants i la capella Sant Nicolau

Aquest és un altre dels patrimonis monumentals de Girona que ens ofereix una imatge digna d'admirar, com a mostra del romànic a Girona. En l'actualitat tenen una altra funció:

  • Museu. Que ocupa el que era el monestir, església i el claustre.
  • Sala d'exposicions. La capella de Sant Nicolau del segle XII, és un excel·lent espai per a qualsevol exposició.

Els Banys Romans

Els romans van copiar de la cultura àrab, els seus banys àrabs i a Girona ens trobem amb els banys àrabs. Una construcció destinada al descans i al culte al cos.

La primera catedral de Girona

La basílica de Sant Feliu És basílica en realitat és la primera catedral que va tenir la ciutat de Girona, fins que en el segle XI es va construir l'actual. Encara que la majoria de la seva construcció és d'estil gòtic, té elements com la façana d'estil romànic i en el seu interior es troben joies com els vuit sarcòfags pagans i paleocristians i el Crist jacent del mestre Aloi.

El barri jueu de Girona

El call o barri jueu és una de les zones més emblemàtiques de ciutat. En l'actualitat la jueria de Girona és una de les millor conservades del món.

El convent de Sant Domènec

Aquest edifici del segle XIII és una construcció d'estil arquitectònic gòtic que en l'actualitat formen part de la universitat dins del campus de lletres. El rectorat té la seva seu allí.

Racons que no pots deixar de veure de Girona

No només els monuments formen l'atractiu arquitectònic de la ciutat, hi ha zones, barris i places que formen un conjunt en si, molt singular i que no pots deixar de veure si visites Girona. Entre aquests racons es troben:

  • Sant Martí Sacosta.
  • La Rambla de la Llibertat
  • La plaza del Vi
  • Plaza de la Independència
  • Casas del río Onyar.

Com arribar a Girona

Per a anar a Girona o recórrer els seus carrers disposes de diversos mitjans de transport, fins i tot pots fer ús del vehicle particular. Però l'ús d'un transport públic és molt més econòmic i una opció més ecològica. 

Us recomanem l'ús del bus per a desplaçar-te per Girona i conèixer els seus racons més bonics i emblemàtics.

 L'empresa d'autobusos Moventis Sarfa disposa de diverses línies d'autobusos interurbans que t'acosten a Girona des de la Costa Brava i altres punts de la resta del territori.

Pots viatjar utilitzant l'app de Moventis a tots els racons amb tota comoditat i sense necessitat d'agafar el cotxe particular.

Visita Girona, t'enamoraràs!

dl., 09/24/2018
0